MIL turn tilbyr troppsgymnastikk som er turnsportens lagidrett. Her benyttes apparatene frittstående, tumbling og trampett.

Trampett er en ”minitrampoline” med sprett i, hvor utøverne ved bruk av tilløp og sats utfører akrobatiske elementer i luften før de lander på tykke dynematter.

Tumbling er en 13-15 meter lang oppbygd bane med sprett i, hvor utøverne ved bruk av tilløp utfører akrobatiske elementer og lander på matter i enden av banen.

Frittstående trenes på et teppe som er 14 x 14 meter. Her trener vi på gymnastiske elementer (for eksempel hopp/sprang, piruetter, sving, balanse, bølger) og akrobatiske elementer (for eksempel hjul, håndstående, stift, flikk-flakk, salto.

Treningsgrupper
1. Klasse
2. Klasse
3. Klasse
4. Klasse
5. Klasse
6. Klasse
7. Klasse
8. Klasse (og eldre)

Konkurranse
Fra gymnastene fyller 10 år kan de delta i konkurranser. Konkurranseklassene heter rekrutt, junior, senior og mix.

Konkurranseklassen er ikke åpen for alle. Det er for de gymnastene som har nådd et visst ferdighetsnivå, de er gode forbilder og de stiller på alle treningene. Det krever altså mer både av gymnasten og foreldrene. De som er med på konkurransepartiet trener på de ordinære gruppene en dag i uken og sammen med de andre konkurranseutøverne to-tre dager i uken.

Se treningstider >